Budući da Srbija i Rumunija, prema istraživanju Oksfordskog internet instituta, spadaju među države koje na globalnom nivou imaju najveći broj radnika na digitalnim platformama u odnosu na broj stanovnika, u Novom Sadu će 27. i 28. februara biti održana Reshaping Work konferencija za region Istočne i Jugoistočne Evrope, gde će biti reči o budućnosti rada i o očekivanim uticajima platformske ekonomije na radnike, preduzeća i društva u ovom delu Evrope.

Na Reshaping Work Novi Sad konferenciji će se okupiti vodeći akademski stručnjaci, poslovni lideri, donosioci odluka, kreatori javnih politika, predstavnici sindikata i radnici na digitalnim platformama iz čitave Evope i sveta, sa ciljem da zajedno razgovaraju o najistaknutijim pitanjima platformske ekonomije kako iz regionalne, a tako i globalne perspektive.

Konferencija Reshaping work u širem obliku razmatra najvažnija pitanja koja se tiču platforske ekonomije i digitalnih inovacija. Konferenciju, koja je deo globalne Reshaping Work inicijative, organizuje Centar za istraživanje javnih politika.

Program

Program konferencije će se pre svega bazirati na oblasti javnih politika, ekonomije i sociologije, a između ostalog će biti diskutovano o rešavanju statusa frilensera koji rade na digitalnim platformama, samoorganizaciji i sindikalizaciji u doba platformske ekonomije, zatim na koji način zemlje regiona povoljnim ili nepovoljnim zakonima i uredbama pospešuju ili sputavaju razvoj platformske ekonomije, kao i ko su stanovnici regiona koji rade onlajn, šta ih motiviše, kakvi su im karijerni putevi i kako njihov rad na svetskom nivou utiče na lokalno okruženje.

Ulaznice

Konferencija Reshaping work Novi Sad će biti održana 27. i 28. februara u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Svi zainteresovani early-bird karte za ovaj događaj mogu da kupe do 25. januara na ovom linku.

Startit