Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora poziva predstavnike kreativne industrije, firme, zainteresovane studente i građane da učestvuju na Meet-up događaju “Kreativna industrija – Potencijal za razvoj karijere”. Događaj je organizovan u okviru horizontalnog projekta “TALIA – Izdvajanje područja i teritorija na polju razvoja vrhunskih inovacija”, finansiranog od strane EU Interreg MED Programa 2014-2020.

Događaj će se održati  03. oktobra 2019. sa početkom u 10 časova u HUB Coworking prostoru (www.prijedorhub.com), koji se nalazi u okviru Agencije PREDA-PD.

Prijava na Meet-up je obavezna na LINKU

Cilj događaja je okupiti stručnjake iz lokalne i regionalne  kreativne industrije kao i pojedince (studente, mlade, start-up firme) zainteresovane za razvoj karijere u sektoru kreativne industrije. Pored toga, događaj ima za cilj i privući predstavnike obrazovnih institucija, organe javne uprave, mlade, organizacije za podršku biznisu kao i predstavnike međunarodnih organizacija.

Na događaju će biti predstavljena dostignuća i stvarna dinamika društvene i kreativne zajednice Interreg MED programa. Razvojna agencija SERDA iz Sarajeva, kao partner na jednom od modularnih projekata CHEBEC u sklopu društvene i kreativne zajednice Interreg MED-a, učestovaće u ovom događaju.

Tematski, događaj je posvećen promociji lokalne kreativne industrije – iskusnih i aktivnih individualnih predstavnika sa referencama u ovom sektoru. Lične priče predavača i spremnost na dijeljenje iskustava će biti glavna karakteristika događaja. Komunikacija između već etabliranih predstavnika i početnika u kreativnoj industriji biće osnova za umrežavanje. Takođe,  mogućnosti i mjere podrške lokalnih vlasti  će biti predstavljene u sklopu ovog događaja.

Šta je društvena i kreativna zajednica

Društvena i kreativna zajednica Interreg MED ima za cilj da  poveže društvene i kreativne inovatore na području Mediteranske regije kako bi konsolidirala i podjelila nove uspješne modele razvoja. Zajednica, vođena horizontalnim projektom TALIA, na struturiran način promoviše implementaciju i prenosivost niza rezultata modularnih projekata koji se odnose na kreativnot i društvene inovacije. U tom cilju, obezbjeđuju se  zajednički instrumenti koji omogućavaju povezivanje modularnih projekata sa lokalnim inovacijskim zajednicama, počevši od regiona partnera koji učestvuuj na implementaciji projekta.

Agenda:

 

Za više informacija:

Goran Rodić

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”

Aleja kozarskog odreda bb, 79101 Prijedor, RS, Bosna i Hercegovina, +387 52 240 411, goran.rodic@preda.rs.ba

https://social-and-creative.interreg-med.eu