Još od 2009. godine, kraj januara je vreme kada se domaća game developmentzajednica okuplja oko svetskog događaja, Global Game Jama. Ljubitelji igara susreću se na jednom mestu da za 48 sati naprave manje ili više dovršenu, ali svakako funkcionalnu igru.

Dosadašnja iskustva govore da je to itekako moguće, a neke igre su prerastale iz prototipa i ideja u komercijalne proizvode koji se danas mogu kupiti na Steam-u.

Startit Centar je, već tradicionalno, domaćin događaja, pa će svi ljubitelji igara, džemova i hakatona moći da se oprobaju u izradi igre na zadatu temu koja će biti objavljena na samom početku beogradskog Global Game Jama. Ove godine GGJ 2020 Beograd dodao je još jednu lokaciju, Nordeus Hub.

Nije važno da li zainteresovani učesnici imaju tim ili ne, da li znaju da kodiraju, crtaju, prave muziku ili ništa od toga, mogu da dođu i pridruže se kreativnoj atmosferi iz koje će nastajati nove igre.

Prijave

Game Jam će biti održan od 31. januara u 18 časova do 2. februara u 17 časova u prostoru beogradskog Startit Centra (Savska 5) i Nordeus Hub-a. Učešće na ovom događaju je besplatno. Ranije je bilo dovoljno da se pojavite i ponesete svoj računar ili opremu koja vam treba (tablet za crtanje, klavijature, itd.). Ove godine, zbog povećanog broja prijava i dve lokacije, neophodna je registracija koju možete naći na sledećoj stranici.

Rok za prijave je 24. januar ili dok se ne popune sva mesta. Po zatvaranju prijava, organizatori će rasporediti učesnike po lokacijama i obavestiti ih o lokaciji na kojoj će učestvovati na hakatonu.

Startit